Nu är våren här!
Och nu lägger vi ledare långfärdsskridskorna på hyllan. Efter en mycket fin säsong då vi genomfört 29 ledarledda turer. Alltifrån säsongstarten den 10 december på de klassiska Nackasjöarna till turerna [...]
Se våra filmer från några av våra turer under säsongen 22/23
En film från en av våra turer på Marvikarna den 19 februari med riktigt fina isar.Kolla här:  https://youtu.be/v8WFS2qhZi0
Och fin åkning även på Drevviken den 4 mars. Något blåsigt men vi [...]
Bli medlem i Friluftsfrämjandet
Bli medlem
Friluftsfrämjandet är en ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa och livsglädje.
Ta del av våra skridskoturer, nybörjarkurser, iskunskapskurser och andra isäventyr
Stockholmsalliansen är ett samarbete mellan lokalavdelningarna Norrviken, Stockholm [...]
Bli långfärdsskridskoledare
Bli ledare i långfärdsskridskoLångfärdsskridskor är en aktivitet med mycket längtan och tålamod, där ryggsäcken alltid är packad när de bra isarna kommer. Som ledare i långfärdsskridskor ger du andra möjlighet [...]
Logotyp

Stockholmsalliansen

Logga

 

 

 

 

 

Stockholmsalliansen är ett samarbete mellan de tre lokalavdelningarna Stockholm, Norrviken och Enskede i Friluftsfrämjandet. Vi ordnar kurser och skridskoturer (ofta med buss) för alla föreningarnas medlemmar.

Den kommande säsongen 2022-2023 kommer vi att köra "som vanligt" nu när Coronapandemin har  upphört. Det innebär att vi planerar för att ha Grundkurser i januari och att ordna skridskoturer på lämpliga sjöisar. Vi håller tummarna för en bra isvinter.

Vi kör oftast turer på lördagar för dem som gått vår grundkurs och turer för mer vana åkare, i grupperna 3-5, på söndagarna. Även kortare turer på lördagar och andra dagar kan förekomma.

Utlysta turer som man kan boka sig på liksom översiktlig information om planerade turer återfinns direkt under bilden. (Och även på Facebook, se nedan). Alliansens turutlysningar läggs normalt ut sen eftermiddag/tidig kväll dagen före turen. Oftast står det i notisen där vi flaggar för turen om det är någon speciell tid som gäller för när man kan boka sig. Notera vidare att turer som andra Lokalavdelningar i Friluftsfrämjandet ordnar också kan synas på vår sida. Deras förkortning syns då till höger vid turutlysningen, (FF H-e, FFUa m. fl).

Observera. Innan du bokar dig på en tur läs under Alliansenmenyn ovan vad som gäller bl a beträffande obligatorisk utrustning på turerna, vad som skiljer mellan Åkgrupperna, hur man loggar in och vilka behörigheter man kan få.

Kontakt. Behöver du komma i kontakt med oss för att fråga om något skicka ett mail till info@alliansen.net så försöker vi svara så snart vi kan.

Facebook

Vi uppdaterar vår information regelbundet på Facebook. Det är bästa sättet att få direktinformation om när vi planerar att lägga ut en tur. Så gå in där och gilla oss.

GDPR och hur vi hanterar dina personuppgifter. 
Se artikeln om GDPR under Alliansenmenyn uppe till vänster innan du bokar dig på en tur eller aktivitet.

Ändrad 2022-10-24

Senaste Isobservationerna

Skridskobild